MTB, Gravel & Cykelmagasin

Et billede af en bøtte med buksefedt.

Buksefedt

Buksefedt

Buksefedt, også kendt som chamoiscreme, er et uundværligt produkt når du dyrker landevejscykling. – uanset om du er amatør eller professionel.

Når man som nybegynder hopper på sadlen for aller første gang, kender man ikke nødvendigvis til vigtigheden af at anvende en god buksefedt. Og når først skaden er sket, kan der gå længe inden du er klar til at hoppe på cyklen igen. Hvorfor, kan du læse mere om herunder.

Når ikke du anvender buksefedt risikerer du…

 • En øget risiko for hudirritation
  Uden et beskyttende lag til at minimere friktionen mellem din hud og cykelshorts, vil der helt naturligt opstå hudirritation eller hudafskrabninger i forbindelse med længere cykelture.
 • At få sadelbetændelse
  Uden fedt øges din risiko for sadelbetændelse, som er en smertefuld tilstand, der kan kræve længere tids hvile fra cykling.
 • At opleve nedsat komfort
  Når du ikke anvender buksefedt, vil du mærke friktion mod huden, som på sigt kan skabe irritation og svie (i bedste fald nøjes du med det). Dette er naturligvis med til at nedsætte komforten markant.
 • At få infektioner
  Uden antibakteriel beskyttelse risikerer du at din hud rammes af infektioner, i tilfælde af slidsår.

Når du anvender chamoiscreme opnår du disse fordele…

Når du anvender en god buksefedt, minimerer du din risiko for at hudirritation – og ligefrem slemme slidsår. Herunder kan du læse mere om hvorfor brugen af buksefedt er effektivt.

 • En reduceret friktion
  Når du anvender chamoiscreme tilfører du et ekstra glat lag mellem din hud og dine cykelshorts. Dette lag hjælper med at reducere den friktion, der helt naturligt opstår, mellem din hud og dine cykelshorts når du er i fysisk bevægelse. Og det er en fordel, da det netop er denne friktion der kan føre til hudirritation og ligefrem sår.
 • En øget komfort
  Når du anvender buksefedt på cykelturen vil du formentlig opleve en øget komfort, da du ikke mærker (eller skal bekymre dig om) friktionen hver gang du træder i pedalerne.
 • En velfugtet hud
  Mange buksefedt indeholder fugtighedsgivende ingredienser, som hjælper med at holde din hud hydreret. Dette er en vigtig egenskab, da en velhydreret hud ikke er nær så sart, som en dehydreret hud.
 • Forebyggelse mod sadelbetændelse
  Ved at minimere friktionen mellem din hud og dine cykelshorts og samtidig øge fugtigheden i din hud, minimerer du risikoen for at få sadelbetændelse markant.
 • God beskyttelse mod bakterier
  Nogle typer buksefedt indeholder antibakterielle ingredienser, som beskytter din hud mod infektioner. Dette kan være nyttigt hvis din hud i forvejen er sart og har let ved at opnå slidsår. – Sår og bakterier er sjældent en god kombination.

Du kan se et stort udvalg af buksefedt fra Assos, Muc-Off og Chamois Buttr her.

1 Comment

 1. Louise K

  Er der egentlig forskel på buksefedt til kvinder og mænd?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by Cykelpartner & Design: Anders Norén