Hver år bliver der stjålet virkelig mange cykler på landsplan. – Alene i hovedstaden, blev der stjålet over 17.000 cykler i 2023.
Mange danskere anvender cyklen på daglig basis og er afhængig af den, for at komme frem og tilbage fra hverdagens gøremål. Det skaber en stor efterspørgsel på cykler, som desværre gør cyklen til et eftertragtet mål for tyven.
Er du i tvivl om din cykel har monteret en forsikringsgodkendt cykellås, så læs med her.

Hvornår er din cykel dækket mod tyveri?

At investere i en ny cykel kan være en bekostelig affære og derfor er det vigtigt at være ordentligt dækket i tilfælde af tyveri. – Men hvad skal der til før dit forsikringsselskab dækker mod tyveri af din cykel?
Mange tror fejlagtigt, at det er tilstrækkeligt blot at anvende en hvilken som helst cykellås monteret, for at være dækket mod tyveri. Men det er desværre langt fra tilfældet og derfor bør du være ekstra opmærksom når du skal investere i en ny cykellås.

Hos langt de fleste forsikringsselskaber er det et krav, at din cykel har været låst med en forsikringsgodkendt cykellås, i det øjeblik cyklen er blevet stjålet.*

Mangler du en ny lås? – Se et stort udvalg af forsikringsgodkendte cykellåse her!

Hvordan ved du om din cykellås er forsikringsgodkendt?

Hvis du er i tvivl om din cykellås er forsikringsgodkendt, kan du tjekke om låsens emballage har et Varefakta logo, magen til det du ser på billedet herunder. Har den det, er du godt dækket hos langt de fleste forsikringsselskaber. Er låsen allerede taget i brug og er du ikke længere i besiddelse af emballagen, kan du tjekke om din lås findes på denne liste over Varefakta godkendte cykellåse.

Dette billede illustrerer logoet som sikrer at en cykellås er forsikringsgodkendt

Hvis du ved køb af låsen fik udleveret et låsebevis, er denne også din garanti for at låsen lever op til kravene. På låsebeviset vil være anført et Varefakta kontrolnummer, som dokumenterer at låsen er testet og godkendt. Sørg altid for at gemme låsebeviset, da den er din dokumentation overfor forsikringsselskabet i tilfælde af tyveri. Du kan læse mere om låsebevis her.

Du kan aldrig gardere dig 100% mod cykeltyven, men med en forsikringsgodkendt lås vil du hos de fleste forsikringsselskaber være erstatningsberettiget hvis uheldet er ude.

* Langt de fleste selskaber dækker hvis din cykel er blevet stjålet mens din cykel har været lås med en Varefakta godkendt lås. Vær dog opmærksom på at tjekke gældende regler hos dit selskab, da enkelte selskaber kan have betingelser der fraviger ovenstående.