Mens vi venter på forår og sommer og spor uden sne og is har vi fra juni til oktober 2010 testet en Grip Grab handske.

Grip Grabs Racing handske er en let sommer/forårs handske uden nogen form for padding eller gel i håndfladerne. Toppen af handsken er lavet i et meget let stof med små lufthuller. Dette gør, at handsken er anvendelig hele sommeren uanset temperatur. Samtidig er den dog varm nok til at man kan køre med den i foråret. Den vil dog ikke egne sig så godt på landevejen, men i skoven hvor der er lidt læ kan den bruges i mange måneder.

Da der ikke er nogen form for padding eller gel har man fuldstændig kontakt med styret. Det kan dog være en ulempe for nogen, men hvis man kan lide at have fuldstændig kontakt med sin cykel er dette handske man skal købe.

Den tidligere mountainbike rytter Jakob Fuglsang kørte med Racing handske, da han vandt U23 VM i 2007. Dette har givet handsken kæle/øgenavnet ”Fuglsang-handsken” eller blot ”Fuglen”. I dag kører Cannondale Factory Team stadig med Grip Grab handsker. Det var også dette team Fuglsang kørte for, da han vandt VM.

På indersiden er handsken beklædt med en slags syntetisk læder. Dette materiale bliver ikke fugtigt selv om man sveder meget om hænderne. Det forbliver tørt, og dermed bliver du også ved med at have et fast greb om styret.

Hvis handsken bliver våd af det til tider utilregnelige danske sommer vejr, er der ikke meget at gøre. Det hvide stof er på ingen måder vandtæt, og hvis først handsken er våd, ender man hurtigt med at fryse om hænderne.

Handsken er meget let og har et tight fit, dermed føles det ikke som om man har en handske på. Dette er noget den kompromisløse XC rytter sikkert vil sætte pris på, væk med alt overflødigt og skær ind til benet.

Grip Grab er en dansk producent af handsker, skovovertræk, huer og andet tilbehør både til cykling, løb og ski. De har stor succes med deres produkter, som både bliver brugt af danske og udenlandske teams.