I efterårs ferien kom der en pakke fra Cykelpartner.dk med testtøj fra Sugoi til den fugtige/kolde sæson. Der er tale om Neoshelljakken RSE og HydroShield vandtætte shorts RPM-X. Det har desværre ikke regnet ordentligt endnu, så vandtætheden har jeg ikke fået afprøvet. Til gengæld er åndbarheden blevet testet grundigt.

Sugoi RSE

_20151014-151558-1-1454356111Jakken (SUGOi NeoShell vinterjakke) er en meget tynd softshell med cykelspecifikt snit. Det vil sige, at den er kort fortil og lang bagtil og med ekstra (ekstra) lange ærmer, så der ikke er noget der gaber eller poser, når man sidder udstrakt i ræsposition.

Testjakken kom i min størrelse, small, og passer perfekt i længden, men havde jeg været bare et par cm længere i overkroppen, ville den glide op over shortskanten. Det er selvfølgelig ikke noget problem, hvis man kører i bibshorts med seler, men for os ’baggies’ er det værd at tage med i overvejelserne, når man vælger størrelse. Ærmerne er til gengæld til den meget generøse side, hvad angår længden. Ingen frygt for at få kolde håndled dér. De lange stramme ærmer betyder dog, at der kommer en lille ’tagrende’ over håndleddet, som vil kunne samle vand ved kraftig nedbør. Problemet er dog ikke større end, at man ved selv at folde ærmet modsat kan få vandet til at løbe af i stedet.

Det lune efterår har givet en god chance for at teste åndbarheden i jakken. Til at der er tale om en jakke med 10.000 mm vandsøjle, må den siges at være ret god. Jeg bryder mig bestemt ikke om at køre med for meget tøj, og RSE jakken og en tynd merinoulds undertrøje er mere end rigeligt i 10 graders varme, dog uden at få den trykkogerfornemmelse, jeg normalt får af at køre i regnjakke under samme forhold. Det ville dog have hjulpet lidt på temperaturreguleringen, hvis man kunne trække ærmerne lidt op, så håndleddene kunne afkøles. Nu er man henvist til at lyne jakken ned, for at komme af med varmen. Den anden aften var temperaturen nede omkring 5-6 grader, og jeg tror det er herfra, RSE jakken begynder at blive rigtigt god.

Sugoi RPM-X

Som sagt har der ikke været nævneværdig regn i den seneste tid, så hverken jakken eller Sugois vandtætte RPM-X Shorts har fået lov at bevise, hvad de rigtigt kan. Shortsene er af den meget simple overtræksslags. Ingen lommer, elastik i livet, træk over et par bibshorts eller underbukser (Ubehageligt uden) og kør ud i regnen.

Shortsene kom også i small. Min krop (omend kort) er heldigvis nogenlunde normalt proportioneret, så det var spot on. Til brug over et par korte eller lange bibshorts er længden, lige over knæene, fin, men til brug med knæbeskyttere kommer der et lille stykke med bart mellem shorts og beskytter, når man pedallerer. Benene er forholdsvis stramme á la de nyeste endurotrends, så der er ikke unødig blafren eller fare for at hænge fast i sadlen. Har man mere hang til motostyle DH shorts eller behov for at køre med hoftebeskyttelse el. Lign., må man nok kigge andetsteds. Selv om shortsene er vandtætte gør det tynde stof og de forholdsvis korte ben, at de ikke blive for varme at køre i, selv på en lun efterårsdag.

Da jeg ikke tidligere har haft vandtætte shorts, måtte der en kammerat til at gøre mig opmærksom på en af de ulemper, de kan have. Nogle shorts har åbenbart tendens til at glide på sadlen, men det må være det profilerede panel på indersiden af lårene, der holder RPM-X fra dette problem. Jeg har i hvert fald ikke på noget tidspunkt følt, at de glider mere end mine andre shorts.

Både shorts og jakke vil få en mere udførlig beskrivelse her på singletrack, når jeg har haft mulighed for at teste det ordenligt.

Der Kleinster mener: – Tynd vinterjakke med ærmer, der passer til en gibbonabe, men ellers et stramt og behageligt fit, der kun bliver bedre af at sidde på cyklen. Jakken er for mit vedkommende bedst fra 5-6 grader og ned. Shortsene er no-brainers uden dikkedarer, som man godt kan tage på ’just in case’ uden at føle sig hæmmet.

Jeres tester fik sin første mtb midt i 90’erne og blev hurtigt fascineret af den mere dh- og teknikprægede side af sporten. Jeg er tilhænger af stilfuldt funktionelt tøj, der ud over at gøre sit shit på cyklen også godt må tage sig godt ud til after ski. Der skal være under 10 grader varmt for, at jeg overvejer at beholde trøjen/jakken på, når jeg rammer skoven, ellers ryger den i den medbragte rygsæk, hvor der ud over værktøj, pumpe og slange også altid er en Buff og et par tynde arbejdshandsker. Shorts uden indlæg, langfingrede handsker og Five Ten sko er standarden året rundt.