Continental Mountain King mkII Test

Continental Mountain King II 27.5 x 2.2 Protection Black Chilli

Det første indtryk af dækket efter at tage dem ud af kassen, var at de er væsentligt stivere end alle de Schwalbe dæk jeg tidligere har haft.Min umiddelbare tanke var derfor, at det blev super nemt at montere dem Tubeless. Dækkene er så stive at de kan stå selv og holde formen, men det skulle vise sig at det ikke er en fordel i forhold til Tubless. Trods mange ihærdige forsøg lykkedes det mig ikke, at få dem til at slutt tæt ved fælgen, den kompressor jeg havde adgang til kunne åbenbart ikke levere nok luft til at presse dækket ud mod fælgen, hvilket ikke har været et problem med andre mindre stive dæk.

Det skal dog lige nævnes at mine fælge ikke er Tubless ready hvilket helt sikkert bære en del af skylden, jeg endte derfor med, at køre med slanger en periode, hvorefter det var muligt at få dækken sat op tubeless(dog med en kraftigere kompressor). De har dog vist sig at være svære at få til at holde helt tæt og det ene dæk havde en del små huller. Dette vil formentligt være bedre hvis de montere på Tubless ready fælge.

Conti’s hjemmeside oplyser dæktrykket til, at skulle være 3,5 – 4,5 bar, hvilket er næsten det dobbelte af hvad jeg plejer at køre med?? Jeg køre normalt med 2 bar, både for og bag, da jeg ikke bryder mig om forskelligt tryk i dækkene. Derfor startede jeg ud med de 2 bar og er efterfølgende endt med, at reducere til 1.8 bar uden problemer. Dækket vejer det Conti lover på hjemmeside, faktisk lidt mindre.

Dækkene er ikke kun stivere når man håndtere dem, de føles også stivere på cyklen og håndtere derfor lavt tryk godt. Stivheden og det faktum, at de 2.2 tommer ikke er verdens bredeste dæk fungere godt kombineret med en 19 mm fælg. Det giver en oplevelse af et fastere mere stabilt dæk, selv med det lavt tryk.

Den stabile fornemmelse giver et godt feedback i svingene, samtidig med at dækket stadig virker “fjedrende” på ujævnheder. Grebet er rigtigt godt, både på våde blade, rødder, fedtede spor, men også på tørt underlag, faktisk en anelse bedre end de Nobby Nic jeg har kørt med tidligere.

Rullemodstanden er forholdsvis lav, hvilket specielt er tydeligt på asfalt og selvom dækket har nogle forholdsvis store knopper, så er de placeret så det slipper mudder og jord effektivt.

Alt i alt et rigtigt godt dæk, der kan håndtere det meste, men som er krævende at bruge som Tubless på ikke Tubless fælge.

Dækkene kan købes hos Cykelpartner.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.