Du har uden tvivl bemærket det. Dagene bliver kortere, et gråt altopslugende tæppe har lagt sig over himlen og snart er det umuligt at cykle afsted om morgenen uden et par gode handsker.
For mange, er efterårs og vintermånederne nogle af de mest triste. Men for enhver mountainbike entusiast så er efterårsmånederne nogle af de bedste! Den knastørre sommervarme har sluppet og skoven skifter farve, for snart at stå helt nøgen og øde. Terrænet forvandles og kan skifte fra et frossent og glat underlag, til en bund dækket af mudderhuller. Efteråret er i sandhed over os og her er 3 uundværlige MTB udstyr til efteråret.

NiteRider Lumina 750 Mountain Bike Lygte

niterider-lumina-750Solen er et sjældent syn henover vinteren og allerede hen på eftermiddagen begynder mørket at tage over, men det skal ikke stoppe en ægte MTB entusiast! Sammenlignet med en almindelig cykellygte, så skal en MTB lygte kunne mere end at lade andre se dig – den skal kunne lyse terrænet op omkring dig.
NiteRider Lumina 750 opfylder alle de vigtigste krav for en god MTB lygte.

Det skal du kigge efter ved en Mountainbike Lygte:

 • Lysstyrke
 • Levetid
 • Montering / Placering

Lysstyrke:
En af de vigtigste faktorer ved en Mountainbike lygte er lysstyrken. Selvom du måske ikke kører på mountainbike i de helt sorte nattetimer, så find en lyskilde som giver dig mulighed for at oplyse hele vejen omkring dig, selv i tusmørke.
Lysstyrken i en lygte er betegnet i Lumen og en lyskilde på 150-200 Lumen, er nok til at oplyse vejen lige foran dig, men giver dig ikke et langt udsyn.
Jeg vil anbefale, at du finder en lygte med minimum 500 Lumen. Det vil give dig en lyskilde som oplyser dine omgivelser flere meter frem, hvilket kan være behjælpeligt i et svært terræn. Ønsker du at være en rigtig ”NightRider” og kunne køre i total mørke anbefaler jeg, at du bevæger dig op imod en lygte med 1000 Lumen.

NiteRider Lumina  750 har hele 5 lysstyrke niveauer, med et max på 750 Lumen.

 • High – 750 Lumen: Til cykling i total mørke
 • Medium – 350 Lumen: Til sen eftermiddag
 • Low – 200 Lumen: Til brug på cykelstien
 • Gang – 40 Lumen: Til brug på oplyst vej
 • Derudover har NightRider Luminia også et ’Flash mode’

At købe en MTB lygte med mere end 2000 Lumen vil være et ”overkill” både prismæssigt og lysmæssigt.

Levetid:

Jeg kan kun anbefale, at du anskaffer dig en MTB lygte, som har et genopladeligt batteri. Der findes mange lygter, som kræver normale batterier, men anskaf dig en med et genopladeligt batteri – det er lettere og rarere på den lange bane.
Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på levetiden på batteriet. En MTB med høj Lumen, vil oftest ikke have så lang en batterilevetid, som en lygte, der kører på lav Lumen.

NiteRider Lumina 750 har op til 90 minutters levetid ved 750 Lumen, 3 timer ved 350 Lumen, 6 timer ved 200 Lumen og op til 18 timer ved 40 Lumen.
NiteRider Lumina 750 bliver fremstillet med ”intelliccharge” som er en patenteret teknologi, der sikre at batteriet bliver opladet dobbelt på hurtigt som et normalt batteri.

Montering & Placering

En MTB lygte kan enten monteres på cykelhjelmen eller på cykelstyret. Det er en smagssag, hvilken af de to monteringsmuligheder man foretrækker. Jeg vil alligevel anbefale, at du køber en MTB lygte som både kan fastgøres på hjelmen og cykelstyret. Det giver dig mulighed for at varierer, alt efter hvilket terræn du bevæger dig ud i.
Personligt foretrækker jeg, at montere lygten på cykelstyret da det giver den bedste ”konstante” lyskilde og oplyser vejen bedst.
NiteRider Lumina 750 kan både placeres på fronten af din hjelm eller på cykelstyret og har et letvægts design (133g), så den fylder mindst muligt på hjelmen eller cykelstyret.

NiteRider 750 er et optimalt bud, på en MTB lygte til både efterår og vinterbrug.

Find MTB lygter på Cykelpartner.dk

Film dine MTB oplevelser med: Chest mount til GoPro

chestmount-goproDette udstyr er kun relevant hvis du ejer et GoPro actionkamera, men min erfaring er at samtlige mountainbike entusiaster ejer et kamera, for at kunne forevige de vildeste oplevelser.
For mig er det uundværligt, at have mit GoPro kamera med når jeg kører på Mountainbike! Jeg elsker at kunne fange videoer af mine MTB ture.
Det er især fedt at filme MTB kørsel om efteråret og vinteren, da vejret og terrænet er så omskifteligt, at du den ene dag kan filme i bragende solskin og den næste i mudrede og mørke omgivelser.

Mit absolutte favorit udstyr til GoPro er: Chest Mount.
Mange vil foreslå ”Handlebar mount” eller ”SeatPost Mount” da dette er GoPro udstyr, som sættes direkte på cykelstyret eller cykelstellet. Jeg synes personligt, at kamera vinklen bliver bedre filmet fra brystet, da hele cykelstyret og dine arme kommer med på videoerne.

Det er selvfølgelig en smagssag, men for mig giver det optagelserne mere liv og personlighed, at jeg selv og cyklen kommer med på billedet.
Chest mount til GoPro koster fra ca. 299 kr.

Swiss Eye Novena – Mountainbike briller

swiss-eye-novenaDet er ikke kun om sommeren at det er nødvendigt med en god MTB brille. Til efterårsbrug er det knap så meget solens stråler, som du kræver beskyttelse imod, men snarere de store vandpytter og mudderhuller. Uden en MTB brille er du i konstant fare for at få mudder og andet snavs i øjnene og derudover løber dine øjne konstant i vand pga. den kolde vind, som næsten er uundgåelig når du cykler på Mountainbike henover efteråret og vinteren.

Som erfaren mountainbike cykellist kender du godt irritationen ved at cykle med briller om vinteren, de dugger konstant til.

Den vigtigste faktor for at brilleglas ikke dugger, er pasformen! Får du fingre i et par MTB briller som passer dig perfekt, så vil du ikke få problemer med at den varme luft imellem dine øjne og brilleglasset ikke kan slippe ud og i stedet efterlader en dugget linse.

Det er derfor umuligt at finde én MTB brille, som vil afhjælpe problemet med dug for samtlige mennesker. Dog er Swiss Eye Novena et godt bud på en Mountainbike brille der har enormt god pasform og har en favorabel pris!

Swiss Eye Novena er fremstillet med en justerbar næseklemme, som kan tilpasses til de fleste. Brillestængerne er fremstillet i Grilamid og derefter gummibelagte og vibrationsdæmpende, så uanset hvor ujævnt et underlag du kører henover, så mærker du stort set ikke, at du har briller på.

Der medfølger 3 forskellige linseglas:

 • – Klart glas (80-100% lysgennemtrængning)
 • – Gult glas (80-100% lysgennemtrængning)
 • – Gråt glas (8-18% lysgennemtrængning)

Du kan med lethed skifte imellem de forskellige linseglas, som alle beskytter 100% imod UV-stråler. Linseglassene er fremstillet i polykarbonat, som både er et splintfri og ridsebeskyttet materiale. Swiss Eye Novena kommer, som et af de eneste cykelbriller, med ”anti-dug” glas.

Du kan købe Swiss Eye Novena her

Prisen er 399 kr.-