• Facebook Page: 217644278089
  • Twitter: singletrack_dk

Klub fokus - Cycling Nord Populær

Klub fokus - Cycling Nord

Cycling Nord samling i Harzen

Cycling Nord har til formål at fremme mountainbike-sporten i Nordjylland. Vi er den eneste MTB-klub i området, der hører under DCU. Vi træner 3 gange om ugen hele året rundt, og der er både plads til freeridere, motionister og de ambitiøse ryttere. Der trænes primært i Hammer Bakker , Lundby Krat, Kongshøj og ved Poulstrup sø, men byens udfordringer, landevejen og Rebild Bakker er også en del af vores træningssteder. Vi deltager i MTB-løb rundt om i landet, både motionsløb, gadeløb og DCU-løb.

Vi gør meget for at styrke det sociale aspekt og sammenhold. Vi afholder med jævne mellemrum klubaftener, hvor vi holder korte foredrag om relevante mountainbike-emner, hyggesnakker eller planlægger sæsonens træning. Derudover laver vi også forskellige ikke-sportslige events i løbet af året, som er med til at give klubben et godt socialt fundament og gode oplevelser. Vores årlige survival-tur og koncerter er blot nogle af de ting vi laver, ud over at køre på mountainbike.

Fællestræning
Vi træner sammen hver tirsdag og torsdag kl. 17.30. Vi mødes foran Fusion i Danmarksgade og kører derfra samlet i skoven.
Alle over 15 år er velkomne til træningen – du skal dog være forberedt på at køre ca. 20-30 km på landevejen og omkring 1½ time i skoven. Hvis du synes, det lyder af meget, er det måske bedre at møde op til en intro tur. Træningen bliver planlagt for ca. 1 måned ad gangen, og du kan altid finde planen på forum. Husk hjelmen!

Pigetræning
Hver anden mandag er der træning kun for piger. Vi træner i lavere tempo og i et kortere tidsrum end den sædvanlige tirsdags- og torsdagstræning, og vi lægger stor vægt på at træne teknik – såsom svære opkørsler, nedkørsler, rødder m.m. Derudover tager vi særligt hånd om nye piger og sørger for, at de får en god og sikker start i sporten.
Vi kører mandag i lige uger kl. 17.30 fra Fusion. Kig på forum for at se planen. Vi ved, at der er en masse seje piger derude – kom ud af busken! MTB er IKKE kun en drengesport!

Introture
Er du ny på mountainbike, og kunne du tænke dig at prøve kræfter med sporten, så mød op til en af vores introture. Turene guides af nogle af klubbens erfarne ryttere og køres 100% på begyndernes præmisser, så du kan roligt møde op, uanset form og erfaring. Ligesom på vores træningsture kører alle med hjelm på introturene. Vi kører den første onsdag i hver måned (i sommer halvåret) kl. 17.30 fra Fusion i Danmarksgade. Skriv også gerne på vores forum, hvis du vil en tur i skoven – så er der helt sikkert nogen, der vil med!

Lokalt
Cycling Nord er i tæt samarbejde med Aalborg kommune ved at etablere nye permanente MTB-ruter i lokalområdet, målet er at give lokale mountainbikere flere gode muligheder for at komme i skoven, og samtidig udvide Cycling Nords muligheder for at afholde løb. Derudover stiller vi gerne vores ekspertise til rådighed når fx. Dansk cyklist forbund arrangerer glatfører-kursus for cyklister, eller KRAM (kost,rygning,arbejde,motion – sundsheds organisation) holder et mtb stafet-løb som inspiration til nye motionsformer. Hver vinter arrangerer vi i samarbejde med Rold skov mtb en cup bestående af 4-5 afdelinger spredt i Nordjylland, det har fra starten været en succes med stor tilmelding af ryttere fra Århus til Skagen.

Nationalt
Cycling Nord har i de seneste år markeret sig markant som løbsarrangør, i 2008 var vi vært for DM i mountainbike xc, et løb der efterfølgende fik kommentarer med på vejen som: ”Det absolut hårdeste og bedste DM til dato” og ”super arrangement i det vildeste terræn”. 2009 var debutåret for Shimano-ligaen og her var vi vært for finalen, og i 2010 er vi vært for DM i mtb marathon ved Slettestrand, her kan vi byde på 28km rent singletrack, det bliver en uforglemmelig weekend.
Vi har ryttere på alle plan, motionister med fokus på tur-hygge og socialt samvær, og elite ryttere der markerer sig på podiet året rundt landet over, her kan nævnes mange men helt fremme i feltet har vi Mette Kronborg, Nordisk Mester i xc 2009, Anders Bystrup DM i cross 2008 og 2009 samt podiepladser i stort set alle 12 og 24 timers løb vi har haft ryttere til start i.

Venlig Hilsen
Andreas Jensen
Cycling Nord

Billedgalleri

Klub fokus - Cycling Nord
Klub fokus - Cycling Nord
Klub fokus - Cycling Nord
Klub fokus - Cycling Nord